Hindistan Turu IYF 2016 Aşram Günleri

Hindistan Turu IYF 2016 Aşram Günleri başlıyordu bizim için. Hindistan turumuzun artık eğitim evresine girdik.

yogalove

01 Mart 2016

Sabahın ilk ışıklarıyla uyanıp hazırlanmaya başladık heyecan doruktaydı. Acaba bizi neler bekliyordu?

Şüphesiz ki ilk bekleyen, otelin olduğu sokağın yüksek  duvarlarında gezinen, sanki bize hoş geldin diyen maymunlardı. Maymunlarla bu kadar iç içe olabileceğimi düşünmemiştim. Biraz temkinli olmamız gerektiği konusunda uyarı alıyoruz tabi. Maymunlar, elinizdeki bir eşyayı, ya da gözlüğünüzü gözünüzden alıp kaçacak hıza ve beceriye sahiplermiş 🙂 İnekler bize yol veriyor. Uyanmış sadular gülen yüzleriyle bizi selamlıyorlar.

Sadu veya Sadhu, kendini dünya nimetlerinden çekmiş ya da yoga yapan (yogi) kişiler için kullanılan bir terim olup bu kişiler hayatın ilk üç Hindu amacının peşinden koşmaya boş vermiştir: kama (eğlence), artha (pratik amaçlar) ve dharma (görev). Sadular sadece, meditasyon yoluyla moksha’ya (özgürlüğe) erişmeye ve tanrıyı düşünmeye adanmıştır. Sadular sıklıkla vazgeçişi sembolize eden okre renk kıyafetleri tercih ederler. Kadın olanlarına sadvi denir.

Güle oynaya Parmath Niketan Aşram’ına gittik.

Büyük bir yoga severGurmukh la yoga seansından sonraki gülümsemeler kalabalığıyla karşılaştık. 71 ülkeden yüzlerce kişi vardı yogaya gönül vermiş. Bunlardan biri de bendim. Orada olduğum için, sahip olduğum güç, cesaret ve şans için kendimi kutladım.

Ders kitapçığımız elimizde hocalardan hoca beğen modundaydık.

Mert Güler dahil  toplam 54 hoca ve guru vardı eğitimler ve satsang  için gelen. Kendi ruhumuzu yansıtan sufi aşk meditasyonundan sonra beni etkileyen isimler Gurmukh ve eşi Gurushabd idi. Kundalini yoga en ilgimi çeken yoga türü.

Tommy de kundalini yoga yaptırdı. O’nun çalışması da güzeldi. En çok ta beni hayat hikayesi etkiledi. Uzun süre uyuşturucu kullanıp, hayatının tıkandığı bir noktada yoga ile tanışmış ve hayatı değişmiş. Anlatırken yüzünde ki ifadeyi görmeliydiniz.

Dersine katıldığım eğitmenler;Pujya Swamiji Parmath Niketan başkanı

Tommy Rossen…  Kundalini yoga

Kia Miller…  Hatha ve Kundalini yoga

H: S: Arun...  Iyengar yoga

Loura Plumb…  Breathing ve Deep yoga

Gurushabd Sıngh Khalsa…  Kundalini yoga & Gong Meditation

Gurmukh Kaur Khalsa...  Kundalni yoga, Meditation, Prenatal and Postnatal yoga

Hikari Hashimato…   Shinto yoga

Roberto Miletti…    Odaka yoga

Francesca Cassia…   Quenn of Psoas

Yogiraj Vishwapal Jayant…   Pranayama

Ananda George...  Kirtan ( Sabah gün doğarken manta dinleme)

Sharron Gannon…   Jivamukti yoga

ve;H.H. Ven Bhikku Sanghasenaji ve Sadhvi Bhagawati Saraswati

Mert Güler… Sufi Love Meditation

Satsang; Guruların söylemleri

H.H. Pujya Swami Chidanand Saraswatiji Presedent of Parnath Nıketan Ashram)

Sadhvi Bhagawati Saraswatiji

H.H. Pujya Mooji

H.H. Pujya Prem Babaji

H.H. radhanath Swamiji

H.H. Ven Bhikku SanghasenajiAshram da akşam yemeğimiz

Derslerin, satsangların hepsi birbirinden güzeldi diyebilirim. Mert Hoca ‘ nın semazen gösterisi  çok ilgi gördü Bir Türk olarak orada  onlarca insana sema dansını göstermek, Mevlana’ yı tanıtmak ayrı bir gururdu. Orada, Türkiye’ yi Türk’ leri o muhteşem Rumi Meditasyonşekilde temsil etmek zaman zaman gözlerimin dolmasına sebep olmuştu. Anlatılmaz yaşanır diyebiliyorum sadece. Her Sufi Love Medatation work shop a ve Mert Hoca’ya ilgi muhteşemdi.

Sabahları 04.00 te ya da 06.30 da başlayan derslere katılıyorduk. 07.30 aşram da kahvaltı zamanımızdı. Elimizde çelik tepsiler yüzlerce kişi yemek sırasına giriyorduk. Sonrasında 08.30 dersleri..Kuvvetimiz Ganj Nehri kenarında akşam Aarti töreniyerindeyse 10.00 derslerine devam ettik. 12.00 öğlen yemek saatimizi gösterdiğinde gene elimizde çelik tepsilerle vejateryan yemeklerimizi alıyorduk. Öğleden sonraları tekrar ders ya da satsang çalışmalarına katıldık.

Aşram’ın en etkileyen yanı her gün akşam üstü yapılan Aarti  ritüelleriydi. Parmath Niketan Aşram’ ın başkanı olan Swamiji’nin katıldığı törenleAarti törenirde mantralar söyleniyor, o mantralar beni benden alıp götürürken mumlar yakılıp elden ele gezdiriliyordu. Akşam kirtan denilen hint danslarını seyredip, hint  müziklerini dinledik zaman zaman. Fırsat bulduğumuzda yaptığımız ilk iş çarşıya çıkıp sevdiklerimize neler alacağımıza bakmaktı.

Sabahları Ananda George u dinlemek, o ritimlerde Ganj nehrinin yanında meditasyon yapmanın zevki nasıl anlatılabilinir bilemiyorum.

Günler hem çok hızlı hem çok doyurucu geçiyordu. Sabahı, akşamı ayrı güzel Hindistan.

Aşram günlerimiz eğitimlerimiz bitti. Orada yaşadığım deneyimler, iyi ki buradayım dedirtti bana sürekli. Tek sıkıntı sevdiklerimi özlemek olmuştu.

Son gün..08 Mart  2016

Aarti gösterileri, satsanglar,  ritüller muhteşemdi. İnsanın doğayı nasıl yok ettiğini anlatan bir doğa ana gösterisi vardı.

Aarti törenlerinin sizi sizden alıp ta ganjın sonuna doğru götüren, ruhsal dünyanızda değişimler yaşamanıza sebep olan bir tarafı var. Asla orada oturup mantraları dinlerken ya da eşlik ederken sıkılmıyorsunuz hatta kendinizden geçiyorsunuz. Benim için öyle oldu daha doğrusu.

Son gün yapılan gösteride, ritüel de; Türk olarak Türkiye’ yi temsil eden kişiler olmak  duygu yüklü anlardan biriydi.12814802_10154098910295815_8794707917000422652_n

Aşram’dan ayrılırken içimiz bir buruk oldu.

Parmath Niketan Aşram evimizin bahçesi gibi olmuştu. Oraya giderken ya da içeride gördüğümüz sadularla ahbap olduk bir yerde 🙂 Bakkal diyebileceğimiz marketi, yemekhanesi, gölgesinde molalar verdiğimiz ağaçları, internet nereden çekiyor acaba diyerek turladığımız yolları, 🙂 hocalar, öğrenciler her şey aşinaydı artık bize.

Bu aşram da fakirlere yemek dağıtılıyor. Öğrencilere eğitimler veriliyor. Gurular burada yetiştiriliyorlar. İsterseniz çok uygun fiyatlara oda kiralayıp orada da kalabiliyorsunuz. Pansiyon mantığı yani.

Eğitimden sonra ki günlerde neler yaptık neler 🙂71 ülkeden biri olarak Türkiye'yi temsil etmenin gururu

Hindistan Turu IYF 2016 Gezi turumuzun devamı için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Kişisel gelişim Uzmanı * Yoga Eğitmeni * Nefes Terapisti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.