Regresyon Nedir

10-week-fetusRegresyon Nedir ?

Regresyon, bir geriye yani kaynağa gidiş halidir. Kişi alfa beyin dalgası halindeyken, yaşadığı sorunun kök kaynağına inme durumunu yaşar. Bu bazen yakın bir zamandır bazen ise  anne karnına kadar yolculuk yapar. Sorun yani olumsuz duygular temizlenene kadar geriye gidiş devam eder.

Neden regresyon?

Regresyon çalışmasının en güzel yanı farkında olmadığımız ya da, ‘’ aslında ben bu sorunumu çözdüğümü düşünüyordum’’ deyip beynin ince bir ustalığıyla üzerini örten duygu durumlarına girmemizi sağlar. Hatırlamadığımız şeyler biz de negatif etkiler olarak bedenimizde bazı noktalarda depolanır. Kişi birikmiş ya da oluşmuş olumsuz duygu durumundan özgürleşemediği sürece bu duygular kişiyi fiziksel ağrı ya da hastalıklarla, zihinsel yorgunluklarla, bazı değiştiremediği davranış şekilleriyle ruhsal sorunlarla  mücadele etmek durumunda bırakabilir.

Örneğin anne karnında annenin kendisini aldırmak istediğini duyan bir bebek o an istenmediğine karar verir. Bu kararla birlikte yaşamı boyunca bazen bunun tersi gibi davransa  da kendisini hep değersiz hisseder. Bir regresyon terapisinde bu algıyı değiştirebilirsiniz ve o kişi değer duygusunu yaşamaya başlar. İlişkileri başka boyut kazanır, hayata bakışı değişir çünkü artık eski olumsuz duygu olan ‘’değersizim’’ algısının yerini ‘’değerliyim’’ almıştır. Konuya bu örnekle girdim çünkü seanslarımdan edindiğim deneyimlerde de gördüğüm en çok yaşanan regresyon içeriğidir bu tür çalışmalar.

Karşı karşıya kaldığımız olayın içindeki duygu durumunu boşaltıp özgürleştikten sonra sırada ki çalışma, kişi istediğinde affetme sürecinin başlamasıdır. İşte asıl özgürlük zamanı o anlarda yaşanır.

Regresyonun zararları var mıdır?’’ diye soran bir danışanım olmuştu. O’na ‘Regresyonun özgürleşme yönünde faydası vardır zararı değil, merak etme, sen bana seanstan çıktığında teşekkür edeceksin şimdi gevşe ve rahatla diyerek seansa aldığım bu danışanım, seanstan çıkınca ‘’o kendisini o kadar özgürleşmiş ve rahatlamış hissetti ki ” o soruyu sormamış kabul edin beni lütfen’’ demişti.

Ben ve benim gibi; insanın bu hayatı en güzel şekilde yaşamasını sağlamak adına istendiğinde seve seve rehberlik eden kişiler olarak amacımız insanın ruhunu özgür kılacak rehberliği en iyi şekilde yerine getirmek.

Siz de haklısınız bazen sap-saman birbirine karışıyor.Ruhunuzu, zihninizi, özelinizi birine açmak cesaret isteyen bir şey. Ben de olsam sizin gibi temkinli olabilirdim ve acabaları düşünebilirdim. Bu sebeple kendi adıma konuşmam gerekirse, ben önce karşılıklı bir güven alanı oluştururum. Danışanın bana güven duyması çok önemli. Çünkü o kişinin daha iyi bir ruh haline ulaşması için o kişiyle birlikte çalışıyoruz. Karşılıklı uyum ve güven  seanslarımızın kalitesini arttırır ve bizi istediğimiz sonuca kolaylıkla ulaştırır. Bu sebeple bazı örnek vakaları sizinle paylaşmak istiyorum.

Danışanlarımın izni ile isim paylaşmadan ‘’regresyon günlüğü’’ adı altında bazı seanslarımın içeriğine göz atmak ister misiniz? O zaman buyurun (;

Yeşim Güralpkart

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.